Ad (59) eert zijn opa met een museum

Het leven van de opa van Ad van Beek (59) draaide om scheepswerf Wilton-Fijenoord. 55 jaar lang werkte zijn grootvader voor het bedrijf, eerst in Rotterdam-Delfshaven, later in Schiedam. Met de oprichting van een museum over de werf als ode, ontdekt de kleinzoon steeds meer over het leven van zijn opa en veel andere regiogenoten.
Van Beek kwam vroeger maar wat graag bij zijn opa en oma Leenheer in Rotterdam over de vloer. Maar wat opa de hele dag deed, daar vertelde hij weinig over. ,,Opa was een leuke, rustige en verlegen man. Maar hij was altijd weg, aan het werk op de scheepswerf.”
In de beginjaren was Wilton-Fijenoord nog een kleine werf in Rotterdam-Delfshaven, waar opa Leenheer vanaf de jaren 20 werkte. Grootvader was zo gehecht aan die werkplek, dat hij de verhuizing naar Schiedam maar niks vond, volgens Van Beek. In Schiedam werkten op het hoogtepunt zo’n 7000 vaste werknemers voor het bedrijf. Van Beek: ,,Het was een tijd die ik zelf graag had willen meemaken. Mensen waren niet zo gestrest of gehaast. Je collega’s bij Wilton waren je tweede familie. Lees verder Ad (59) eert zijn opa met een museum

Interactief Museum